Tu cum dai mâna? Ce spune asta despre tine?

Deoarece în multe dintre culturile lumii, primul contact cu o persoană se face prin strângerea mâinilor, felul în care o faci este foarte important și contribuie la formarea unei primei impresii. De acest aspect s-au ocupat oameni de diferite profesii și s-au scris nenumărate articole.

Noi ne vom ocupa aici de cum să cunoaștem și să ințelegem mai bine o persoană doar din contactul făcut prin atingerea mainilor și să ne ajutăm de acest lucru pentru formarea unei prime impresii cât mai corecte.

Mai multe lucruri sunt de urmărit în momentul strângerii de mâna.
Consistenta mâinii, textura pielii, temperatura mâinii și culoarea mâinii.
Să vedem ce spune fiecare din acestea despre posesorul mâinii:

Textura pielii

O piele aspră in palmă – o persoană puternică din punct de vedere fizic și emoțional, cu o sănătate bună în general. O persoană mai puțin sensibilă, mai întotdeauna practică și orientată spre lumea materială. La aceste persoane nu merg sentimentalismele. Ei inșiși pot fi de multe ori grosolani cu cei din jur.

Cu cât pielea devine mai fină cu atât gradul de sensibilitate nervoasă crește.

Astfel o piele mediu fină vorbește despre o persoană echilibrată, practică și rafinată în același timp. Nu există grosolănie la acest tip de mâini niciodată.

O piele foarte fină – arată o constituție delicată, o persoană grațioasă și foarte sensibilă. Persoană ce are nevoie de armonie în jurul ei tot timpul, altfel este dată peste cap; suferă psihic și fizic când se află în prezența vulgarității sau a violenței. Chiar se poate îmbolnăvi dacă vine in contact mereu cu astfel de situații. Fire artistică și creativă. 

TIP PENTRU ȘEFI: nu puneți niciodată să lucreze impreună o mână fină cu una aspră. Nu vor cădea la pace niciodată. Și foarte posibil ca „mâna fină” să fie mai mereu in concedii de boală 😉 😉 😉 

Consistența mâinii

Mână foarte tare la atingere, carne foarte tare cum se mai spune, care nu cedează sub presiunea strângerii de mână. Avem o persoană plină de energie care poate face muncă fizică un timp șndelungat fără să obosească. Prezintă o putere fizică mare, pe care nu îi e teamă să și-o exercite. Nu le vine ușor să își arate/exprime sentimentele, de aceea apar ca fiind insensibili de multe ori (vezi personajul Jeff din Rules of Engagement 🙂 ). 

Mână elastică la atingere – cedează sub presiunea strângerii dar revine imediat la forma inițială (ca un elastic sau un cauciuc). Avem o persoană activă, cu o vitalitate bună, care se adaptează ușor fizic și psihic la situații noi. Persoane stabile și echilibrate din punct de vedere psihologic. Buni în domeniul executiv.

Mână moale la strângere, cu o carne care cedează sub presiune și revine foarte încet la forma inițială.

Mână moale și groasă – comportament senzual și înclinare către auto-indulgență. Copleșiți de lene mai tot timpul. Un apetit mărit pentru sex, mâncare sau băutură. De obicei au probeme cu greutatea – tind spre obezitate. Caută locuri de muncă ușoare, unde să nu facă mai nimic dacă se poate, chiar dacă asta inseamnă să castige mult mai prost. Nu te poți baza pe ei.

Mână moale și subțire – lipsă de vitalitate, de energie. Lipsă de interes pentru sex. Au probleme în exprimarea emotiilor personale. De fapt sunt cam plați din punct de vedere emoțional. Din toate tipurile de mâini, sunt cei mai predispuși la boli. La fel de leneși ca și cei cu mâna groasă și moale.

Culoarea mâinilor

În determinarea culorii și temperaturii mâinilor trebuie ținut cont și de factorii externi. De exemplu o persoană care vine de afară unde este frig, desigur că va avea mâinile reci și roșii, sau o persoană care tocmai a facut o saună sau o baie fierbinte, în mod sigur va avea mâinile fierbinți. Când vorbim de culoarea și temperatura mainilor considerăm aceste aspecte în condiții normale de temperatură și umiditate (cum ar fi o cameră cu o temperatură medie).

Mâini roșii – foarte temperamentali dumnealor! Își pierd ușor controlul, dau repede „în foc”. Pasionați și intenși în tot ce fac. Se aruncă cu pasiune în orice.

Mâini de culoare roz – oameni echilibrați. Nici prea intenși nici prea reci, undeva la mijloc. Persoane sănătoase și dintre cele mai fericite!! 

Mâini albe – o constituție firavă, lipsită de vigoare ăi putere, lipsită de energie. Persoane destul de reci și adeseori egoiste. Lipsește căldura din ei.

Mâini cu o tentă gălbuie – probleme cu bila. Sistemul digestiv nu funcționează cum trebuie dând acestei persoane iritabilitate, indispozitie. Nu se entuziasmează de nimic.

Mâini cu o tentă albăstruie – probleme cu sistemul circulator (exces de dioxid de carbon in sânge).

Poate părea un pic complicat să fii atent la toate astea la o simplă strângere de mână, dar cu exercițiu devine foarte ușor. La început poate reții doar un aspect sau două ale mâinii  interlocutorului. E foarte bine! Ai început practica! Cu timpul poți deveni un adevărat expert. Știi ce reconfortant este să-ti faci o idee cu cine stai de vorbă dinainte ca acea persoană să deschidă gura?  🙂

Ce te faci când persoana cu care dai mâna poartă manuși (all the time!!)? 🙂 🙂 🙂

Acest articol a fost publicat în Chirologie - general, Chirologie moderna, Curiozitati, General, Interpretare maini, Maini persoane faimoase și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.