Linia Capului – cum gândim.

Linia Capului începe din partea laterală a palmei (partea cu degetul mare), de sub degetul lui Jupiter (arătătorul), din aceeași zonă cu linia vieții, și merge transversal de-a latul palmei.

Linia Capului (cum gândim) este în legătură cu natura noastră intelectuală, cu gradul de inteligență și rafinament mental; arată cât suntem de capabili să percepem lumea din jurul nostru în mod obiectiv. Pe Linia Capului se înregistrează evenimente din viața noastră care afectează sănătatea mintală, psihicul nostru. Aici se vede potențialul nostru pentru dezvoltarea calităților precum concentrarea și intuiția.

Ne dăm seama ce importantă e această linie dacă ne gândim ce rol important joacă mintea în viața noastră. Vorba aceea: Ești ceea ce gândești!

Claritatea liniei capului

O linie clară, bine conturată – minte clară, ascuțită. Persoană cu putere de concentrare, cu memorie bună, judecată sănătoasă.

linia capului clară, bine conturată
linia capului clară, bine conturată

O linie difuză, slab conturată – lipsă a determinării, persoană oscilantă, nesigură, îi lipsește siguranța de sine, încrederea. Nu are un creier prea viguros, ci unul susceptibil de deteriorare și/sau inflamații.

linie a capului slab conturată, difuză
linie a capului slab conturată, difuză

Lungimea liniei capului

Linie lungă – persoană mentală, cu preocupări în domenii ce țin de intelect. Orientată spre o muncă cu mintea mai mult decât spre o muncă fizică. Se gândesc bine inainte de a lua o hotărâre, pun lucrurile în balanță întâi și apoi decid ce să facă. Sunt mai echilibrate și mai puțin impulsive.

linie a capului lungă
linie a capului lungă

Linie scurtă – persoană mai puțin mentală, preferă munca fizică în locul celei intelectuale. Aceste persoane iau decizii foarte rapid dar bazate pe impulsuri, pe emoții de moment. Impulsive, emoționale, rapide

linie a capului scurtă
linie a capului scurtă

Începutul liniei capului:

Când linia capului pornește din același punct cu linia vieții spunem că ele sunt unite la începutul lor.

Ele pot fi unite pentru o scurta bucată (chiar un punct poate) sau pentru o bucată mai lungă. Partea de început a liniei capului înregistrează primii ani de viață. Unde se separă cele două linii, adolescentul/a începe să gândească singur/ă pentru ea, să se bazeze pe el/ea pentru a lua hotărâri și nu pe familie.

linia capului si linia vieții unite la început
linia capului si linia vieții unite la început

Cu cât uniunea dintre cele două linii este mai lungă, cu atât mai târziu această persoană își va dezvolta personalitatea, stima de sine, increderea in ea, va fi independentă de familie, se va baza pe ea insăși.

În general, dacă pleacă unite, cele două linii se despart în jurul vârstei de 12-13 ani, când adolescentul/a începe să-și manifeste independența.

linia capului și linia vieții mult unite
linia capului și linia vieții mult unite

Linia capului plecând dintr-un punct diferit în raport cu linia vieții – persoană independentă în gândire încă din copilărie. Copil/adolescent original, nu se împiedică de vederile celor din jur, gândește și acționează singur pentru el, bun planificator, se conduce după propria judecată în viață.

linia capului și linia vieții despărțite
linia capului și linia vieții despărțite

Defecte pe linia capului:

Multe linii mici, perpendiculare pe linia capului – indică pericole. Multe linii și mici indică dureri de cap frecvente. Dar dacă acestea sunt adânci și mari și linia capului este subțire, fragilă, arată afecțiuni mai grave ale creierului (meningită, epuizare nervoasă)

linii mici ce taie linia capului
linii mici ce taie linia capului

Insulă pe linia capului – arată o diminuare a forței mentale pentru perioada pe care se întinde insula. Apar confuzia în gândire, lipsa unui echilibru mental, poate chiar o boală a creierului (boala trebuie confirmată și de alte semne din palmă). În cazul în care este vorba de un dezechilibru mental acesta se încheie acolo unde insula ia sfârșit. Claritatea liniei capului de după insulă ne spune dacă au rămas urme ale dezechilibrului mental sau este o recuperare completă.

Mai apare această insulă și la mediumuri, cu începere de la vârsta de la care au „dezvoltat” această capacitate.

insulă pe linia capului
insulă pe linia capului

Punct pe linia capului – arată o tulburare acută a creierului. În funcție de mărimea și culoarea punctului, tulburarea este mai intensă sau mai slabă. Cu cât punctul este mai mare și mai roșu, cu atât tulburarea este mai intensă. Trebuie avut grijă ca la vârsta la care apare punctul să evităm orice suprasolicitare a creierului. La fel ca la insulă, este important cum se prezintă linia capului după apariția punctului. Dacă este clară și își urmează cursul, nu există urmări permanente a tulburării.

puncte pe linia capului
puncte pe linia capului

Întreruperi pe linia capului – arată o instabilitate a minții, acțiuni necontrolate, lipsă de concentrare și de auto-control pe durata întreruperii. Coroborat și cu alte semne din palmă pot fi indicatori ai unor boli. Aceste întreruperi sunt adesea găsite în mâinile persoanelor foarte nervoase și schimbătoare. Dacă toată linia este cu întreruperi (arată ca o scară) arată o lipsă totală de stabilitate. Persoana este foarte nestatornică, schimbătoare, cu dureri continue de cap, vedere slabă, are tot felul de viziuni, fantasme și dacă nu se îngrijește poate trece linia spre o boală mentală.

întreruperi pe linia capului
întreruperi pe linia capului

Ramuri plecând din linia capului – pot fi ascendente (pleacă din linia capului în sus, spre degete) sau descendente (pleacă din linia capului în jos, spre podul palmei).

Ramurile ascendente sunt un indicator mai bun decât cele descendente. Dacă sunt mici și dese arată dorința persoanei de creștere, de îmbunătățire. Dar dacă acestea sunt lungi și adânci, persoana își dorește prea multe, gândirea se împrăștie în multe direcții, persoana devine ezitantă, nehotărâtă.

Ramurile descendente arată că persoana se descurajează ușor, este pesimistă de fel, este genul care pierde bătăliile înainte de a le începe. Sunt cei care se consideră ghinioniști, care pleacă la drum cu ideea că nu vor reuși.

ramuri din linia capului
ramuri din linia capului

Stea pe linia capului – reprezintă totdeauna un pericol. Steaua, pe orice linie a palmei este găsită, este interpretată ca o explozie de energie. Aici fiind vorba de o „explozie” a energiei legată de creier, nu e nimic de bine. Nu e o creștere treptată a energiei care ar duce la o utilizare din ce în ce mai eficientă a creierului ci, așa cum spuneam, de o explozie de energie care poate duce la colaps brusc, apoplexie, nebunie. Întotdeauna se interpretează în corelare cu alte semne din palmă pentru a determina felul problemei și urmarea ei.

stea pe linia capului
stea pe linia capului

Linia capului înlănțuită – mental slab, totală lipsă de concentrare. Persoană nehotărâtă, schimbătoare, timidă, sensibilă. Prezintă o memorie slabă, judecată slabă. Suferă în mod constant de dureri de cap. Nu te poți baza pe promisiunilor lor, nu pentru că nu ar vrea să și le țină dar de regulă nu prea pot datorită modului schimbător ce-i caracterizează. Nu se pot concentra mult pe o muncă, fie ea manuală sau intelectuală.

linia capului înlănțuită
linia capului înlănțuită

Trebuie făcută precizarea că liniile nu se citesc niciodată singure, independent de celelalte linii din palmă. Chiar dacă sunt prezentate câte una, ele fac parte dintr-un context mult mai larg, și orice interpretare se face în corelare cu celelalte elemente din palmă.

Acest articol a fost publicat în Chirologie - general, Chirologie moderna, Chiromantie, General, Interpretare maini, Interpretare palme, linii palmare și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.