Ce ascunzi în mâna stângă și ce-mi arăți în mâna dreaptă? :)

 Chirologia vedică spune că mâna dominantă reprezintă aspectul conștient al personalității noastre (ce-mi arăți în mâna dreaptă 🙂 ), în timp ce mâna nedominantă este în legătură cu aspectul nostru subconștient (ce ascunzi în mâna stângă?).

O comparație (spre o mai bună înțelegere) ar fi aceea că mâna nedominantă este ca și rădăcina unei plante – vine din adâncuri, din dedesubturi de care nu suntem conștienți în viața de zi cu zi, dar ea ne face să fim ceea ce suntem…

Michelangelo - Capela Sixtina

…în timp ce mâna dominantă reprezintă tulpina, frunzele și florile plantei – ceea ce vedem, ce stim sau ne închipuim că știm despre noi, cum ne arătăm lumii, cum ne manifestăm ACUM.

Popeye

Pe scurt este vorba de ce aducem cu noi și ce prezentăm lumii.

Mâna dominantă pentru dreptaci este dreapta, iar pentru stângaci este desigur stânga.

 MÂNA NEDOMINANTĂ = moștenirea!

Este considerată a fi nu numai reprezentarea subconștienului dar și moștenirea noastră genetică sub forma de memorii și obiceiuri „căpătate” din alte vieți sau de la ai noștri dragi strămoși.

MÂNA DOMINANTĂ = prezentul!

Ne vorbește despre mintea conștientă, dorințele și aspirațiile noastre. În aceasta mână vedem ce am „rezolvat” până în prezent, ce am reușit să facem până acum cu moștenirea noastră din alte vieți sau de la strămoșii noștri.

Dacă în mâna dominantă apar unele imbunatatiri față de cea nedominantă, înseamnă că suntem pe drumul bun, reușim să ne indeplinim menirea, scopul cu care am venit aici. Este o super-veste! 🙂 

Ce înseamnă îmbunătățiri? De exemplu liniile principale – a vietii, a capului, a inimii, sunt mai bine formate, mai clare, mai lungi, mai adânci, și mai bine situate în palmî. Sau munții palmei pot fi mai bine formați, Sau degetele pot fi mai drepte, mai puternice, mai egal așezate. Degetul mare (motorul nostru) poate fi mai bine dezvoltat.

Se poate întampla și invers? DA. Se poate ca mâna dominantă saăfie mai prost reprezentată – o numim mână dominantă regresivă. Căci dacă nu e progres, e regres, nu? 😦

Se poate ca mâinile să fie aproape identice? din nou DA. Dar atunci nu putem spune nici că progresăm și nici că regresăm. Oare doar pierdem timpul pe aici?.. Oricum nu prea avem multe realizări în situația asta.

Acest articol a fost publicat în Chirognomie, Chirologie - general, Interpretare maini, Interpretare palme, linii palmare, Vedic Palmistry și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.