Polidactilie

Ce este polidactilia și cum se tratează?

Polidactilia este o anomalie congenitală care se caracterizează prin prezența unui număr anormal de degete la mâini sau la picioare. În mod normal, o persoană are cinci degete la fiecare mână și cinci degete la fiecare picior. În cazul polidactiliei, poate exista un deget suplimentar complet sau parțial dezvoltat. Acest deget suplimentar poate fi atașat de restul degetelor sau poate fi separat.

Polidactilia poate afecta atât degetele de la mâini, cât și degetele de la picioare, în diferite grade de severitate.

polidactilie preaxială
polidactilie preaxială
polidactilie postaxială

Există mai multe tipuri de polidactilie, inclusiv preaxială (deget suplimentar în partea internă a mâinii sau piciorului) și postaxială (deget suplimentar în partea externă a mâinii sau piciorului).

Polidactilia poate fi o anomalie izolată sau poate fi asociată cu alte afecțiuni genetice sau sindroame.

Tratamentul polidactiliei implică de obicei intervenții chirurgicale pentru a corecta malformația și a asigura o funcționalitate normală a mâinilor sau picioarelor afectate.


Starul de cinema indian Hithrik Roshan prezintă această maladie. El prezintă doar la mâna dreaptă un extra deget mare, dar nedezvoltat complet. Asta nu l-a împiedicat să devină faimos și iubit de publicul larg.

Poze: Hithrik Roshan


Acest articol a fost publicat în Chirognomie, Chirologie - general, Curiozitati, Interpretare degete, Interpretare maini, Maini persoane faimoase și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Polidactilie

  1. ileana mateescu zice:

    could you marry him?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.