Despre chirologie și despre mine

Nimeni, niciodată, nu a inventat un instrument capabil de o așa diversitate de utilizări, cum este mâna omului. Nimic nu a existat vreodată cu așa o imensă adaptabilitate la diferitele nevoi, ca mâna omului.

Mâna este reflexia creierului care o conduce și de asta studiul mâinii poate spune atât de multe despre tine, mine, oricare dintre noi. Studiul științific al mâinii urmărește descifrarea secretelor minții – pentru că ea este forța care ne ghidează în viață.

Chirologia este cunoscută din vremuri străvechi, fiind pomenită prima dată in scrierile Vedice, cu câteva mii de ani Î.C.

Harta rădăcinilor Chirologiei (Chiromanției Vedice):

harta radacinilor chiromantiei

Imagine preluată din cartea Destiny in the Palm of your Hand – autor Ghanshyam Singh Birla

Eu personal privesc chirologia nu ca pe un amuzament de weekend sau de distracție cu prietenele, ci ca pe o știință a cărui studiu este demn de cele mai mari eforturi, ale celor mai valoroase minți. Este atât de multă informație în mâini și atât de logică, rațională și la îndemâna oricui este interesat să o vadă, că oricine este mirat când află, când se convinge de asta.

Am început studiul ei în anul 2005. Singură, din cărți. Cărți adunate de pe la toate anticariatele din București, din librăriile din U.K. și de pe amazon.com. Am adunat tot ce am găsit, am citit și recitit tot ce am strâns. Doar pentru sufletul meu.

Apoi m-am hotărât să merg și la școală, șă interacționez cu cei ca mine – captivați de această știință (că nu o pot numi altfel). În 2008 am absolvit cu A.Dip.ICP,  la „The International College of Palmistry”, cursul de citire a mainilor „Palmistry Course”, susținut de Sue Compton – ABSM, Cert. Ed.

Din 2009 am început studiul sistemului de citire al mâinilor dezvoltat de Richard Unger (SUA), „Life Purpose Hand Analysis”, sistem predat la „International Institute of Hand Analysis” în U.S.A. Acest sistem determină și analizează menirea pe care o avem în această viață, plecând de la studiul dermatoglifelor (amprentelor). Studiul continuă și azi… Este fascinant, ce pot să spun!

In 2011 am absolvit la „The Birla College of Vedic Palmistry”, cursul de inițiere in Vedic Palmistry –  sistemul străvechi indian de citire a mâinilor, Maestru – Ghanshyam Singh Birla, Profesor – Kathy Keogh.

Am și practicat, cu hopuri recunosc. Hopuri din lipsă de timp în principal, din nesiguranță uneori, din necunoștință alteori.

Îmi doresc, pentru mine să mă perfecționez și să devin chiromantul care visez să fiu, și pentru chiromanție să ocupe locul pe care îl merită și anume între celelalte științe ale omenirii.

Re-editat – Ianuarie 2021

Un răspuns la Despre chirologie și despre mine

  1. adi zice:

    foarte tare…ne vei ajuta sa ne cunoastem si pe aceasta cale si cand vii la Ploiesti sa te uiti si la mainile mele 10 minute…please!!!….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.