William G. Benham

Sir William Gurney Benham (16 februarie 1859 – 13 mai 1944) a fost un redactor de ziare britanic, autor publicat și de trei ori primar al orașului Colchester și unul dintre cei mai buni chirologi cunoscuți de-a lungul vremii.

Născut pe 16 februarie 1859, ca fiu al lui Edward Benham și al Mariei Carr. A urmat studiile la Merchant Taylors’ School până în 1873 și apoi la Colchester Royal Grammar School, o școală despre care a scris și a cărei societate a foștilor elevi a fost mai târziu președinte, și care încă poartă numele său.

În 1904 s-a căsătorit cu Ethel Hervey Elwes și a avut trei copii.


Primul său loc de muncă a fost ca jurnalist în Wiltshire în 1881. În 1884 a preluat afacerea de tipar familială și și-a început cele 59 de ani de redactor-șef la Essex County Standard. Între 1892 și 1929 a editat ziarul împreună cu fratele său, Charles Edwin Benham. Un „studios conștiincios și un excelent cercetător”, el este acum cunoscut în principal prin numeroasele sale publicații, multe dintre acestea fiind transcrieri ale unor documente oficiale din epoca medievală, în special cele legate de orașul său natal, Colchester.
Gurney Benham a fost și primar al Colchester de trei ori, în anii 1892/93, 1908/09 și 1933/34, în 1933 fiind numit în onoarea de Mare Steward al orașului Colchester și a fost înnobilat în 1935 în recunoașterea serviciilor sale publice.


Benham a fost unul dintre cei mai buni chirologi din toate timpurile. El a încercat să creeze o bază științifică pentru chiromanție, în special în publicația „The Laws of Scientific Hand Reading” (1900), republicată în 1988 sub titlul „The Benham Book of Palmistry” – carte folosită și în zilele noastre drept manual de chirologie, în toată lumea.


Cuvânt înainte, la cartea sa “ The Benham Book of Palmistry” – scris de Rita Robinson (1988)

Multe cărți despre citirea mâinilor (palmistry/chirology) au fost publicate în ultimii 100 de ani, dar niciuna nu rămâne la fel de remarcabilă și durabilă ca „The Benham Book of Palmistry”, care este la fel de viabilă astăzi precum a fost atunci când a fost introdusă publicului la începutul secolului.

Autorul, William G. Benham, vorbește cu o voce autoritară și elocventă despre studiul analizei mâinii. El oferă o descriere detaliată a legilor care guvernează citirea palmelor moderne, bazate pe studiul a mii de mâini, de la cele mai înalte profesii până la cele ale criminalilor în închisoare.
Sute dintre aceste amprente de palmă apar în carte, făcând-o una dintre cele mai bogate în ilustrații studii ale palmelor existente.

De la mișcările ușor observabile ale mâinii până la formațiunile minuțioase ale palmelor, observabile doar cu o lupă, scrierile lui Benham, împreună cu vasta gamă de ilustrații, oferă un tezaur de cunoștințe pentru studentul analizei mâinii.

Benham nu numai că furnizează cititorului cunoștințele necesare pentru a interpreta mâna, ci oferă și îndrumare despre cum să transmită în mod semnificativ aceste informații celor care sunt interesați în analiza mâinii ca mod de a afla mai multe despre ei înșiși.

Aici este o culegere care oferă o vedere de ansamblu a celor șapte tipuri de personalități, așa cum sunt arătate ele în mâini – jupiteriană, saturniană, apolloniană, mercuriană, marțiană, lunariană, venusiană – cu toate trăsăturile lor bune și rele.

Cititorul va învăța cum degetele individuale, unghiile, degetul mare, munții palmei, liniile palmei, cele majore și cele minore și chiar textura pielii, oferă înțeles suplimentar acestor șapte tipuri de mâini.

Deosebit de remarcabile sunt indicatorii de sănătate încorporați în toate aspectele formării mâinii, care astăzi sunt luați în serios de comunitatea academică la mai multe universități de cercetare de vârf. Benham s-a dovedit a fi înaintea timpului său cu investigațiile sale neobosite despre ceea ce mâinile au de spus despre sănătatea noastră.

Indiferent dacă citești această carte pentru introspecție sau pentru a o împărtăși cu alții, ea oferă informații esențiale pentru a ajunge la o înțelegere completă a ceea ce pot spune mâinile noastre despre numeroasele personalități de oameni pe care îi întâlnim și îi cunoaștem.

Benham realizează acest lucru prezentând o bază logică pentru studiul mâinii, eliminând vestigiile de superstiție și misticism care au înconjurat cititul în palmă de-a lungul timpului.

Dorința lui Benham în prezentarea cărții sale a fost să îi facă pe cititori conștienți de bogăția de informații ce poate fi dobândită din studiul mâinilor și astfel, să le permită să folosească aceste informații pentru a-și îmbunătăți viața.


Publicații:

Playing Cards: The History and Secrets of the Pack
Book of Quotations, Proverbs and Household Words (1924, reprinted 1929)
Dictionary of Quotations. 1948
Prose quotations: classified under prose-headings, and fully indexed. London: Cassell. 1926.
A Short History of Playing Cards
The Benham Book of Palmistry 1988
Benham’s New Book of Quotations. 1988
Red parchment book of Colchester