CHEIRO

William John Warner – este numele real al lui Cheiro, cunoscut de asemenea și sub numele de „Contele Louis Hamon”.

A trăit între 1866 – 1936, era de origine irlandeză, și a fost poate cel mai celebru astrolog, chirolog, numerolog și după spusele lui și clarvăzător.

Fiind fiul unui ofițer din armata britanică și-a petrecut copilăria călătorind cu familia sa prin Europa și Orientul Mijlociu. El pretindea că a avut prima experiență psihică la vârsta de cinci ani, experiență care a stârnit interesul său pentru ocultism.

După cum este menționat în memoriile sale, el și-a dobândit expertiza in chirologie, în India.

Ca adolescent, a călătorit în India la Bombay unde l-a întâlnit pe guru-ul său, un brahman indian Chitpavan, care l-a dus în satul său din valea regiunii Konkan din Maharashtra.

Acolo Cheiro a primit permisiunea de la brahmani să studieze o carte veche cu numeroase studii despre mâini. După ce a studiat temeinic timp de doi ani, s-a întors la Londra și și-a început cariera ca palmist.


El a devenit cunoscut sub numele de „Cheiro” după ce a fost numit astfel de mentorul său indian, cuvânt care înseamnă „mână” în limba greacă.

Cheiro a avut un larg cerc de adepți printre celebritățile europene și americane în perioada de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. El a citit mâinile și a prezis viitorul unor celebrități celebre, precum Oscar Wilde, Mark Twain, Thomas Edison, Sarah Bernhardt, Mata Hari, Grover Cleveland, William Ewart Gladstone, Joseph Chamberlain și Regele Edward al VII-lea, printre mulți alții. Printre clienții lui Cheiro s-au numărat și membri ai nobilimii și aristocrației europene.

Atât de popular era ca „palmist al societății”, încât chiar și cei care nu credeau în ocultism l-au vizitat pentru a li se citi mâinile de către el.


Scepticul Mark Twain a scris în cartea lui de vizitatori:
„Cheiro mi-a expus caracterul cu o precizie umilitoare. Nu ar trebui să mărturisesc această precizie, dar sunt mișcat să o fac.” – Mark Twain

Tot din cartea de vizitatori:
„Studiul oamenilor dotați cu puteri oculte m-a interesat timp de mai mulți ani. Am întâlnit și consultat zeci. În aproape toate privințele, consider că Cheiro este cel mai talentat dintre toți. El ajută și uimește în același timp.” – Ella Wheeler Wilcox.

Pe lângă activitatea sa ca palmist, Cheiro a fost și un autor de succes și a scris mai multe cărți de chirologie, astrologie, numerologie. De asemenea, a fost și un interpret de succes pe scenă, iar spectacolele sale au fost populare în întreaga Europă și America.


Ca și clarvăzător, el a pretins că a prezis mai multe evenimente istorice importante, printre care moartea reginei Victoria, războiul Boer și izbucnirea Primului Război Mondial. El a pretins de asemenea că a prezis prăbușirea mai multor monarhii europene, inclusiv a celei a împăratului Wilhelm al II-lea al Germaniei.

Viața personală a lui Cheiro a fost învăluită în mister, fiind cunoscut ca fiind o persoană foarte retrasă și privată. Se știe că s-a căsătorit târziu, cu Katherine Florence Mena Bilsborough, și nu se știe că ar fi avut copii.

Cheiro a murit în Hollywood, California, în 1936, la vârsta de 69 de ani.

În ciuda dispariției sale de atâta timp, moștenirea sa ca palmist și ocultist a rămas, iar cărțile sale despre palmistry și subiecte înrudite continuă să fie populare printre entuziaști și astăzi.


Cărți publicate:

Chirologie
• Language of the Hand (1894)
• Guide to the Hand
• You and Your Hand
• Palmistry for All
• Book of Fate and Fortune
• Complete Palmistry

Astrologie
• When were you Born?
• You and Your Star: The Book of the Zodiac
• Book of World Predictions
• Memoirs: Reminiscences of a Society Palmist
• Titanic’s Last Secrets
• True Ghost Stories (attested tales of paranormal experiences)

Numerologie
• Book of Numbers

(sursa articolului: Wikipedia)