Muntele Lunii și cele 5 simțuri

În chirologia vedică, Muntele Lunii este corespondentul celor 5 simțuri. Astfel, acest munte este un indicator al abilității noastre de a percepe lumea din jur, cât și pe noi înșine, într-un mod obiectiv (sau nu). Pe acest munte apar semnele de optimism, depresie, recunoștință, tristețe, încredere sau paranoia.

Muntele Lunii (numit Chandra) corespunde elementului apă, și arată abilitatea fiecăruia de a reflecta lumina sa interioară. Ne vorbeste de senzitivitate, inspiratie, este în legătură cu aspectul feminin Yin (lunatic), al fiintei noastre. Este in legatură cu imaginația, visele, creativitatea, instinctele, intuiția.

 Un Munte al Lunii dezvoltat normal

ne vorbește despre o persoană care își poate folosi imaginația pentru a vedea potențialul unei situații. Vorbește despre o creativitate dezvoltată, despre o persoană conștientă de intuițiile, instinctele ei.

Marginea mâinii este frumos rotunjită. Muntele este ușor umflat.

Un munte al Lunii super-dezvoltat

aduce posesorului/posesoarei o imaginație debordantă și o creativitate excepțională. Persoană mereu visătoare, greu de “ținut” cu picioarele pe pământ. Visează la o viață ideală așa cum există în imaginația ei, iar imposibilitatea realizării acesteia poate aduce o mare depresie. Nu este cunoscută ca o persoană practică, dar întotdeauna va încerca să-și trăiască visul.
Poate fi percepută de ceilalți ca fiind egoistă și rece, dar asta doar din cauză că este tot timpul cu mintea la visele ei, mereu în căutarea idealului…

 muntele lunii

Marginea mâinii este extrem de rotundă, mai ales la dreapta.

Muntele Lunii nedezvoltat 

nu prea creativ și nici prea imaginativ – mai mult de frică decât de altceva. Trăiește situațiile asa cum sunt, îi este greu să vadă unde există un potențial sau nu; nu se bazează pe intuiție de regulă și nu se poate spune că este un visător.

muntele lunii

Marginea mâinii este dreaptă, chiar puțin curbată spre interior. Muntele este plat.

 

Acest articol a fost publicat în Chirognomie, Chirologie - general, Chirologie moderna, Chiromantie, Interpretare maini, Interpretare palme, linii palmare, Vedic Palmistry și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Muntele Lunii și cele 5 simțuri

  1. culici zice:

    multumesc!informatiile sunt interesante, e bine de stiut cu cine dam mana.
    apropo:sotul meu mi-a marturisit ca i-au placut mainile mele de la prima intilnire,si categoric daca nu le-ar fi placut,nu statea nici macar de vorba cu mine!?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.